Gode råd for behandling av ditt undertøy/badetøy

UNDERTØY
Les alltid vaskeanvisningen som finnes på ditt undertøy.

Ved å følge produktets vaskeanvisning gir du undertøyet ditt lengst mulig levetid, og det vil da både føles og se ut som nytt vask etter vask, hvor egenskaper som passform og support holdes ved like over tid.

Er undertøyet merket med lav temperatur, så er det ofte en grunn til det. Kanskje det er på grunn av fargen, applikasjoner eller blonder, som kan bli ødelagt i en 60-graders vask med sentrifugering. Finere undertøy, for eksempel silkeundertøy, blondetruser og stringtruser i bomull, vil ikke tåle å bli vasket på like høye temperaturer som annet tøy.

Vi anbefaler at undertøyet vaskes for hånd, da produktene er følsomme for maskinvask. Dersom du foretrekker maskinvask – bruk et skånsomt program (finvask) og et skånsomt vaskemiddel beregnet for finvask. Velg helst bort sentrifugering; du kan klemme ut vannet med et håndkle før du henger BHen til tørk. Om du likevel ønsker å bruke sentrifugering – husk å sette innstillingen på minst mulig omdreininger. Og husk: bruk alltid en vaskepose beregner for BHer. Den vil til dels beskytte både Bhene dine og vaskemaskinen din.

Det sies at bakterier i klær først blir borte hvis vasketemperaturen kommer opp i 60 grader, men det er ikke slik at du går rundt med skittent undertøy selv om det har blitt vasket på bare 40 grader.

Vasker du undertøyet på 40 grader – enten fordi du følger vaskeanvisningen til punkt og prikke, eller fordi undertøyet består av materialer som rett og slett ikke tåler høyere temperaturer, kan du ta det med ro. Skitt vil ikke trenge så dypt inn i syntetiske materialer, og 40 grader vil derfor kunne vaske tilstrekkelig rent.

En BH skal aldri legges i bløtt, men vaskes umiddelbart. Dersom en bløtlegger en BH kan endene på bøylene løsne, slik at de skarpe kantene skader stoffet og kommer ut.

Ofte er hvitt undertøy farget hvitt. Benytt derfor alltid vaskemiddel uten optisk hvitt/blekemiddel. En del vaskemiddel for hvitt inneholder blekemiddel, dette kan forårsake at undertøyet blitt grått etter vask.

Vi anbefaler deg og ikke bruke skyllemiddel ved vask av undertøy. Skyllemiddel kan føre til at elastantrådene i undertøyet utvides slik at stoffets evner til å trekke seg sammen reduseres. I tillegg reduseres stoffets evne til å puste.

Bruk aldri tørketrommel. Tørk ditt undertøy på et klesstativ. Undertøyet skal heller aldri strykes.

Ideelt sett bør du vaske din BH etter ca 2 dagers bruk. BHer med formstøpte skåler bør oppbevares slik at skålene ikke klemmes/presses flate.

 

BADETØY
Skyll alltid ditt badetøy i rent lunkent vann rett etter bruk.

Det anbefales at badetøy alltid vaskes for hånd, da produktene er følsomme ovenfor maskinvask.

Vri aldri badetøyet, men press vannet forsiktig ut, gjerne med et håndkle etter vask. Dersom en vrir det, kan dette skade elastanen i stoffet.

Badetøyet skal aldri legges i bløtt, men vaskes umiddelbart. Dersom en bløtlegger en overdel, kan endene på bøylen løsne, slik at de skarpe kantene skader stoffet og kommer ut.

Benytt vaskemiddel uten optisk hvitt/blekemiddel, og unngå skyllemiddel.

Heng opp badetøyet umiddelbart etter bruk og vask, da materialene kan bli mør eller mugne om de blir liggende.

Badetøy må ikke tørkes i trommel eller strykes.

Smør deg inn med solkrem etter at du har tatt på deg badetøyet, for å redusere solkrem på selve badetøyet.

Badetøysmaterialer er som andre tekstiler - mottakelige for slitasje. Vær derfor forsiktig med rutsjebaner, rue bassengkanter og lignende, da dette kan rive fibrene i stykker.